سفارش تبلیغ
صبا ویژن


دانشگاه و دانشجو - .: ماهنامه دانشجویی حضور :.


آنچه می‌آید 10 توصیه‌ی تشکیلاتی شهید بزرگوار آیت الله دکتر بهشتی است که حدود 30 سال پیش در جمع انجمن‌های اسلامی سازمان بهزیستی بیان شده است.دکتر بهشتی

"ما برای این‌که بتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم، بی‌شک باید متشکل باشیم. رابطه‌های ایمانی، اعتقادی، علمی، و دینی سازمان‌نیافته، برای رسیدن به "بخشی" از اهداف و تحقق بخشیدن به قسمتی از مراحل یک انقلاب می‌تواند کافی باشد؛ ولی برای رسیدن به بخشی دیگر از اهداف و تحقق بخشیدن به آن قسمت دیگر از آرمان‌های یک انقلاب کافی نیست... ما همچنان بر داشتن یک تشکل پافشاری داریم؛ اما شرط آن این است که:

1. تشکل باید پاسدار ارزش ها باشد، نه پاسدار خود. نگهبان ارزش‌ها باشد، نه نگهبان خود.
2. تشکل باید سازنده‌ی ما، آسان‌کننده‌ی خودسازی برای ما و کمکی به «سیر الی الله» برای شرکت‌کنندگان در این تشکل باشد.
3. شرط سوم، این‌که این تشکیلات به درد مردم بخورد، نه این‌که یک باری باشد بر دوش این جامعه.
برادرها و خواهرهائی که بار سنگین مسئولیت‌ها را بر دوش دارید و چشم‌ها در انتظار نتایج تلاش‌های به‌هم‌پیوسته‌ی شماست، خوش آمدید!
شماها در اقلیت هستید و دیگر نمی‌خواهیم تعارف بکنیم که اقلیت هستیم. شما اقلیت مؤمن می‌خواهید چه کار کنید؟ می‌خواهید بر ستون قدرت دولت تکیه کنید و بگویید بله، امروز دیگر دولت، دولت ماست؟ می‌خواهید بر ستون قدرت دولت پیروز انقلاب تکیه کنید و کارهایتان را پیش‌ببرید؟ نظر ماها این است که شما یک اقلیتی باشید که تکیه‌ کنید بر:

1. ایمان هر‌چه قوی‌تر به آرمان‌تان و به کارتان؛ نگذارید این ایمان در شماها خدای ناکرده پژمرده و ضعیف شود. این ایمان باید روز به روز تقویت‌گردد.

2. برنامه‌های عملی‌ای که در‌آن، تفوق و برتری کارکرد ساختار اسلامی و نیروهای مؤمن به چشم بخورد؛ باید به‌گونه‌ای باشد که خواهر مسلمان و برادر مسلمان ما که از یک هم‌سن‌ و همکلاسی و هم‌رتبه‌ی غیر‌مسلمانش در مقام عمل دینی صالح‌تر است، در مقام عمل اجتماعی نیز سودمندتر باشد. اگر عمل شما به حال مردم سودمند واقع شو‌د، ماندنی خواهید بود. این بیان قرآن است. «فاما الزبد فیذهب جفاءً و امّا ما ینفع الناس فیمکث فی الارض» [کف می‌رود و آن‌چه برای انسان‌ها سودمند است می‌ماند. سوره‌ی مبارکه رعد/ آیه 17] سودمندی بیشتر ما باعث پیروزی ماست. به همین جهت در خودسازی فردی و جمعی انجمن‌هایتان باید طوری برنامه‌ریزی کنید که در صحنه‌ی خدمت به مردم بدرخشید؛ نه برای تعریف مردم بلکه برای خدا.

3. ارتباط‌تان را قوی کنید؛ وقتی یک عده در اقلیت هستند، باید بکوشند تا به کمک ارتباطات گسترده، یک جمع بزرگتر شوند. وقتی‌که همه یک‌جا جمع هستید، احساس دلگرمی و قدرت بیشتر می‌کنید.

4. جذب عناصر جدید؛ گاهی دافعه خیلی قوی است؛ اما جاذبه چندان قوی نیست. مسلمان، هم دافعه دارد و هم جاذبه. شما باید جاذبه‌تان زیاد باشد. باید کلامتان و رفتارتان چنان باشد که اطرافیانتان را یکی یکی جذب ‌کنید. اصلاً باید برنامه داشته باشید برای جذب آنها. مبادا فکر کنید که اینهایی که با ما مخالف هستند دیگر کارشان خراب است و درست‌شدنی نیستند. خیر، انسان تغییر‌ می‌کند. خیلی‌ها آدم‌های خوبی هستند، می‌لغزند و بد می‌شوند. خیلی‌ها آدم‌های بدی هستند و در اثر ارشاد و معاشرت خوب می‌شوند. تعالیم اسلام یادتان نرود. اسلام می‌گوید تا آخرین لحظات حیات، درِ توبه باز است.

5. انضباط؛ هر کار دسته‌جمعی‌ای که انجام می‌دهید باید همراه باشد با انضباط تشکیلاتی. بچه مسلمان‌ها به انضباط مقدار کمی بها می‌دهند. باید یک مقدار به انضباط بیشتر بها‌ بدهیم. اما نظم فرعونی نه؛ زیرا نظم گاهی فرعونی و طاغوتی است. نظم ما باید الهی، سازنده و نورانی باشد.

6. شناسایی و کشف استعدادها؛ کشف عناصر مدیر و به دردخور که بتوانند پستهای کلیدی و مؤثر را با لیاقت اداره کنند. گاهی ما یک فرد متدین و خوبی را می‌‌گذاریم رأس کاری ولی چون توانایی‌اش ضعیف است، اثر بدی می‌گذارد. شما باید مدیرهای مومن و متعهد 10 سال آینده را، هم کشف کنید و هم بسازید.

7. معلوماتتان را ببرید بالا در کنار مطالعات اسلامی؛ مطالعاتتان باید اسلامی باشد، فنی هم باید باشد. هر کدام از شما وظیفه‌ی شرعی‌تان است که در هفته یک مقدار روی رشته‌ی خاص خودتان مطالعه‌ی فنی کنید، طوری که کاردانی و کارایی فنی شما رو به افزایش پیگیر و مستمر باشد.

8. شیوه‌های صحیح برخورد با دشمن و مخالف را یاد بگیرید؛ گاهی برادرها و خواهرها با جریانهای مخالف می‌خواهند برخورد کوبنده داشته باشند؛ اما طرز برخورد آنها طوری است که در جامعه محکوم می‌شوند. شیوه‌های برخورد باید صحیح باشد. باید درباره‌ی این شیوه‌های برخورد بنشینید و تبادل نظر کنید.

9. انتقاد از خویشتن؛ آیا هیچ وقت دور هم جمع می‌شوید بگویید این یک هفته نقایص و عیب کارم این بود. این کار را می‌کنید یا خیر؟ خوب، شروع‌کنید! هیچ اشکالی ندارد. «المؤمن مرآت المؤمن» یعنی چه؟ برادر و خواهر مسلمان باید آینه‌ی یکدیگر باشند. آینه یکی از کارهایش این است که عیب‌های آدم را می‌گوید. بنابراین هر هفته‌ای، دو هفته‌ای، یک ساعت دور هم بنشینیم با روی باز و گشاده‌رویی هر کسی اول عیب‌های خودش را بگوید بعد آنهایی که جا می‌ماند دیگران بگویند، بعد هم عیب جمعمان را بگوییم.

10. امید کامل به آینده؛ هیچ مسلمانی حق یأس و ناامیدی ندارد. آدم‌هایی که ایمان به خدا ندارند آنهایی هستند که از گشایش‌آفرینی خدا در تنگناها مأیوس می‌شوند. انسانهای مؤمن همیشه باید امیدوار باشند. آنقدر قرآن و اسلام به ما تعلیم می‌دهد که نه با یک غوره سردی‌تان بشود و نه با یک مویز گرمی‌تان."



نویسنده :« سردبیر » ساعت 12:33 عصر روز سه شنبه 88 تیر 9


*سید حسین تقیان

 

مروری بر تاریخ معاصر ایران و مراجعه به حافظه‌ی تاریخی دانشگاه‌های کشور، این موضوع را روشن می‌کند که نظام طاغوتی رضا شاهی و اربابان انگلیسی آن برای خارج کردن روحانیون و تفکر اسلامی از عرصه‌ی آموزشی و همچنین گسترش تفکر مدرن درکشور، دست به تاسیس دانشگاه در کشور زدند.
دانشگاه اگرچه از ابتدا دارای ماهیتی ضددین بود، اما حقیقت آن است که جنبش دانشجویی ایران، طی سال‌های نقش‌آفرینی دانشگاه در کشور، حرکتی پیوسته به سمت خدا داشته است. این حرکت هر چند که در اغلب موارد با سیطره‌ی تفکر دینی در دانشگاه همراه نیست اما این عدم سیطره نیز زمینه‌ای برای گسترش تفکر اصیل دینی در دانشگاه بوده است. زیرا نمایان شدن ناکارآمدی تفکر  غیراصیل دینی در ارائه‌ی آرمان و عدم توانایی پاسخ‌گویی به نیازهای دانشجویان، جنبش دانشجویی را به شناخت کامل‌تر حقیقت و ایدئولوژی صحیح رهنمون کرده است.

ادامه مطلب...


نویسنده :« سردبیر » ساعت 10:0 صبح روز پنج شنبه 86 آذر 15


*محمد امین آجورلو

 

1-پیام تاریخی حضرت امام مبنی بر لزوم تشکیل بسیج دانشجو و طلبه:
تشکیل بسیج در نظام جمهوری اسلامی ایران یقینا از برکات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود که بر ملت عزیز و انقلاب اسلامی ایران ارزانی شد. در حوادث گوناگون پس از پیروزی انقلاب خصوصا جنگ ، بودند نهادها و گروههای فراوانی که با ایثار و خلوص و فداکاری و شهادت‌طلبی ، کشور و انقلاب اسلامی را بیمه کردند، ولی حقیقتا اگر بخواهیم مصداق کاملی از ایثار و خلوص و فداکاری و عشق به ذات مقدس حق و اسلام را ارائه دهیم ، چه کسی سزاوارتر از بسیج و بسیجیان خواهند بود.

ادامه مطلب...


نویسنده :« سردبیر » ساعت 10:0 صبح روز پنج شنبه 86 آذر 15


*احسان اقارضایی

 

دانشجو را  طالب علم ودانش تعریف کرده‌اند. و این تعریف  البته خیلی کلی و ناقص است. اگر بخواهیم به دانشجو به معنای واقعی نگاه کنیم ، اولین ویژگی که نظر را جلب می‌کند عبارت است از «آینده‌نگری». یعنی اینکه دانشجو علاوه بر آن که طالب علم است و به دنبال تحقیق و پژوهش، تفکرش متعلق به آینده. دانشجو دیر یا زود قرار است وارد نظام اجرایی کشور شده و سرنوشت امور مردم را به دست گیرد و این نشان از اهمیت جایگاه والای او دارد.

ادامه مطلب...


نویسنده :« سردبیر » ساعت 10:0 صبح روز پنج شنبه 86 آذر 15


(به بهانه ی روز دانشجو)
*محمد مهدی علی اکبری

 

آنچه می‌نویسم، دغدغه‌ای است که از «آشفته بازار فکر» دنیای امروز، ذهنم را به خودمشغول ساخته. «جمعه بازار»ی که هر کس دست ساخته‌ی خود را که نه، عقل ساخته‌اش را به حراج گذاشته است؛ اما عقل‌هایی پریشان و بیمار که چون چاقویی در کف «زنگیِ مست»، جان نحیف و از پا افتاده‌ی انسان امروزی را مجروح‌ تر می‌کند. واقعاً از کدام آدم امروزی، می‌توان پرسید که «چه آینده‌ای برای خودت ترسیم کرده‌ای»؟ در حالی که آینده را همان نااهلان اندیشه، قبل از اینکه بیاید بلعیده‌اند!!
می‌گویند «دانشجو نبض اجتماع است» و این تحرک و تپش است که خبر از جریان حیات در کالبد اجتماع می‌دهد. اما باید دانست که اگر نباشد «خون تازه»‌ای در رگ‌ها، نبض تنها بر این آلودگی طبل نابودی می‌نوازد.

چشم‌ها را باید گشود و کمی از زنگارهای فکر زدود و بی‌تعصب یک بار دیگر نگریست: «دستاوردهای جنبش دانشجویی چه بوده است؟»

ادامه مطلب...


نویسنده :« سردبیر » ساعت 10:0 صبح روز پنج شنبه 86 آذر 15


* احسان اقارضایی

 

نکتهای که معمولا در بررسی انقلاب اسلامی، مورد غفلت واقع میشود این است که انقلاب اسلامی ایران، با دیگر انقلابهای جهان (از قبیل انقلاب کبیر فرانسه) تفاوت عمدهای دارد و تفاوت عمدهی آن از نوع  بینش و  نگرش خاص او به جهان نشات میگیرد. بینش و نگرشی که مبنایش خدامحوری است.
انقلاب اسلامی ایران، انقلابی است که در قوانین فردی و اجتماعی آن، پروردگار عالم، حرف اول و آخر را باید بزند.
این انقلاب به لطف خدا و بهرهمندی از سنتهای امداد الهی خاص مؤمنان و البته به همت یارانش باقی میماند و باید بماند تا برنامهی تاریخی و جهانی خویش را به بار نشاند.

ادامه مطلب...


نویسنده :« سردبیر » ساعت 7:0 صبح روز یکشنبه 86 آبان 13